Meer natuur in de stad!

Joke Van Damme met schepenen Filip Watteeuw en Tom Balthazar.

Vanaf 2014 besteden  Natuurpunt en Stad Gent extra veel aandacht aan natuur in de stad, en daar zijn goede redenen voor. Een stad heeft groen nodig om leefbaar te zijn. Maar groene ruimte beperkt zich niet alleen tot geïsoleerde eilanden zoals de grote groenpolen en natuurgebieden. Het is een netwerk van natuurgebieden, bossen, parken, (gevel)tuinen en groendaken. Grote en kleine oppervlaktes vol natuur, die met elkaar verbonden zijn en zo een groen netwerk vormen. Dat brengt leven in de stad, bevordert de biodiversiteit, maakt de stad aantrekkelijker, werkt ontspannend en koelt de straten af op hete dagen.

Elke dag een nieuwe geveltuin

Kleur Gent een beetje groener met de aanleg van een geveltuin. Zo’n tuin fleurt jouw huis en  straat op, en brengt natuur in de stad. De stad maakt het de Gentenaars vanaf nu extra makkelijk om er eentje aan te leggen. Hier ontdek je hoe je te werk gaat.

Het doel? Ieder jaar 365 extra geveltuinen, voor elke dag eentje. Met jouw hulp moet dat lukken!

Wildeplantenbeurs in de Bourgoyen

Affiche plantenbeurs 2014.pdf-page-001 (2)Wij helpen iedereen ook graag op weg met onze grote wildeplantenbeurs in de Bourgoyen op 4 mei, met verkoop van tuin- en waterplanten en biokruiden, informatie over standplaats en verzorging, en speciale aandacht voor geveltuinplanten, inclusief enkele workshops over hoe je te werk gaat bij de aanleg ervan. Onze beurs is een gezinsactiviteit bij uitstek met live muziek, randanimatie, een lekkere biobar en talrijke infostandjes.
Het volledige programma vind je hier.


Wandeling en fietstocht

Andere activiteiten in kader van de campagne: de tuinenfietstocht op 1 juni, geleide wandeling ‘Natuurfotografie in de stad’ op 7 juni, tentoonstelling ‘Natuur in de Stad’ in Sint-Baafs in augustus (datum nog vast te leggen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: