Muziek

Het prille begin: enkele interviews die ik uitschreef voor het vroegere muziekmagazine Plastiks.

Tony Allen

Deze Nigeriaanse drummer, componist en songwriter is samen met Fela Kuti de grondlegger van de afrobeat. Onder de noemer ‘afrofunk’ zorgt hij tegenwoordig voor vuurwerk binnen de jazz, hiphop en soul. Ik ontmoette hem in een Brussels café voor een gezellige babbel over zijn album ‘Homecooking’.

Daniel Carbonell

Met de groep ‘Macaco’ zorgt Daniel Carbonell al enkele jaren voor muzikale vernieuwing boordevol internationale invloeden. Een muzikale ontdekkingstocht, die nog maar pas is begonnen. Ik sprak hem op Couleur Café.

Kraak

Experimentele elektronica en popmuziek, dat is de niche van Kraak. Het label herbergt een tiental spitsvondige artiesten en distribueert tegelijk muziek van diverse vooruitstrevende labels. Hoog tijd om de oprichters en enkele artiesten eens aan de tand te voelen.

Dave Douglas

De creativiteit van trompettist Dave Douglas kent weinig grenzen. De New Yorker verschijnt op steeds meer platen en vormt steeds meer ensembles, met als rode draad de fusie tussen jazz, volksmuziek en hedendaags klassiek. We ontmoetten hem in de AB met Masada, zijn project met John Zorn en Creg Cohen.

Goldfrapp – Felt Mountain

Alison Goldfrapp, voormalige achtergrondzangeres van Tricky en Orbital, vormde een team met Will Gregory en staat er met haar debuutalbum helemaal: een muzikale parel vol verrassende en cinematische electronica. Ik belde haar op voor een gesprek.

Bertrand Burgalat

Bertrand Burgalat is een sympathieke Corsicaan met tal van muzikale projecten. Zijn debuutplaat is een samensmelting van de vele invloeden die hij ter harte neemt: van klassiek tot bossa, van elektronica tot swing, van chanson tot ambient. Een gesprek met een creatieve duizendpoot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: